Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Josep Giribet

Gràcies a la vida

Recreacions de la batalla de l'Ebre a Faió

Recreació de la batalla de l'Ebre, Faió 2018

Aquest vídeo encara s'està processant
L'agost del 2018 es va commemorar tristament el 80è aniversari de la batalla de l'Ebre. El grup de recreació històrica de la XV Brigada Mixta, liderada per l'historiador Alan Warren, ens van convidar a participar com a 'reporters'. Els resultats van ser visualment impactants i donen una petita idea del sacrifici de milers de joves i voluntaris d'arreu del món per lluitar contra el feixisme.
No hem volgut fer un reportatge típic de les recreacions ja que hi ha altres reporters que ho han fet molt bé. Hem volgut fer una cosa més experimental, també ‘recreant’ la forma en que es filmava en els anys 30’s i l’estètica i format dels reportatges de guerra que s’emetien en aquell període.
Les imatges, originalment enregistrades a 4K, han està retallades a 4:3 que era el format clàssic d'aquell període, i passat a un blanc i negre envellit, mig acolorit algun cop.
Hi ha una tria de imatges que hem intentat que no surti públic, cosa difícil, ja que el format estava concebut com un espectacle de recreació històrica.
Algunes d'aquestes imatges han estat utilitzades per il·lustrar el documental 'Pięść i dynamit (puny i dinamita)' del realitzador polonès Dariusz Zalega sobre els brigadistes de Silèsia que van participar en la defensa de la Rapública, el podeu veure en aquest vincle privat: https://vimeo.com/328877083/0b2746f37c

Un ampli reportatge en fotos de les recreacions les podeu veure aquí: https://photos.app.goo.gl/pDWiGD9votx9KySD6
Al inici podreu veure com vaig aconseguir una càmera 'brownie' dels anys 30's i la vaig 'tunejar' instal·lant en el seu interior una càmera GoPro5, ja que es tractava d'anar caracteritzats com a reporters d'època.

Aquest treball el vam realitzar el meu germà Jordi i jo. La Maria Giribet n'ha fet part de l'edició i correcció de color.