Alert: Your browser does not support full functionality of our app and you may experience certain errors. We recommend that you use Chrome, Firefox or Internet Explorer Edge instead.

Josep Giribet

Gràcies a la vida

Viatge en un tren que mai va existir

El tren Tàrrega-Balaguer

This video is being processed
Fa 100 anys es va planificar una línia de tren entre Tàrrega i Balaguer
A l'arxiu Comarcal de l'Urgell, a Tàrrega, s'ha preparat una exposició commemorativa del centenari del projecte de la línia de tren entre Tàrrega i Balaguer. El projecte va ser planificat inicialment per la Mancomunitat de Catalunya però estroncat per la dictadura de Primo de Rivera. Degut a la gran reivindicació del territori el projecte es va recuperar i va estar apunt de ser executat, però la crisi econòmica dels anys 30's va paralitzar definitivament el projecte. L'Arxiu Comarcal ha volgut mostrar al públic i reflexionar sobre aquesta frustrada iniciativa que hauria transformat la relació econòmica i social entre les nostres comarques. 
L'exposició ha estat curosament preparada del director de l'arxiu, Carles Quevedo; el centre La Solana va construir una rèplica de un vagó de tren de fusta de l'època i els de Calidos (el David i jo) vam proposar la iniciativa de projectar a les finestres del tren les imatges del recorregut realitzades amb un dron, seguint el traçat que el projecte tenia detalladament planificat. Al paisatge també s'han integrat les estacions en 3D en els punts exactes on tenien que anar.
El resultat ha estat una experiència immersiva pels visitants que poden gaudir del paisatge tal com el podrien veure si el projecte del tren s'hagués fet realitat.